Choklad & kola paj med färska jordgubbar


En riktigt god och söt paj som går att göra i stor och litet format! Den går att både på sommaren och även på vintern och du skippar jordgubbarna och har en klick glass till istället för grädden.
Du behöver -
Mördegsbotten -
130 g smör
4 dl socker
1/2 dl florsocker
Fyllning -
100 g mörkchoklad
1/2 burk dulce de leache/karamelliserad mjölk
Dekoration -
3 dl grädde
Färska jordgubbar
Så här gör du -
Blanda ihop alla ingredienser till mördegen och stoppa sedan in den i kylen ca 1/2 H.
Klä sedan formarna/formen (Räcker till 6 små eller 1 stor form) och grädda i ungnen på 230° i ca 5-10 minuter tills den blir lite brun i kanterna.
Låt sedan svalna och fyll med dulce de luche lite mer än halva. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och häll över så att det blir ett lager med choklad längst upp. Låt svalna stoppa sedan in dem i kylen ca 15 minuter. Vispa grädde medan du väntar och skär de färska jordgubbarna.
Spritsa eller klicka ut grädden på pajerna och sätt på jordgubbarna.
Servera direkt!
